Voetbal

Al meer dan 40 jaar organiseert Hand in Hand jaarlijks een voetbaltoernooi. Het is bedoelt voor teams uit Nieuwleusen en omstreken. Men hoeft geen lid van een voetbalvereniging zijn om aan het toernooi mee te doen. Er doen teams mee van diverse pluimage zoals: vriendenteams, buurtteams, bedrijfsteams, cafeteams enz. enz.

Sinds enige jaren is de opzet enigszins veranderd. Er wordt gespeeld tussen teams met 7 spelers op een half voetbalveld. Het inschrijfgeld bedraagt € 25,- per team. Eerst wordt er een poulefase afgewerkt. In deze poulefase zorgen de teams zelf voor een scheidsrechter. Daarna wolgen de kruisfinale’s en de finale’s. Doelpunten gescoord door dames worden dubbel geteld.

Omdat het toernooi aan het eind van het voetbalseizoen wordt gespeeld kan het mooie weer er toe bijdragen om er een gezellig familie-evenement van te maken. Na de wedstrijden is er volop gelegenheid om nog even na te praten en de wedstrijden te analyseren onder het genot van een hapje en een drankje. Hand in Hand zorgt voor de muzikale omlijsting van het geheel.

Tijdens deze dag worden er tevens enkele verlotingen gehouden. Alle opbrengsten van die dag komen ten goede van de stichting Hand in Hand.